Pitali smo tende Istra sa savjete za biljke u posudama

Ovaj puta pitali smo tende Istra koji su im savjeti kad su u pitanju kontejneri i sobne biljke u sjenovitim vrtovima. Biljke za sjenu u posudama mogu se staviti pod drveće ili grmlje poput begonije ispod hortenzije. Spremnik nudi i zanimljiv element dizajna.

Kontejneri dodaju zanimljivu umjetnost i strukturu vašem vrtu u sjeni. Proširite svoju kreativnost miješanjem i spajanjem jednogodišnjih biljaka, trajnica, lukovica, pa čak i nekih jestivih biljaka u svojim vrtnim gredicama i posudama.

Pitali smo tende Istra sa savjete za biljke u posudama

Kako savjetuju tende Istra, započnite s robusnim biljkama iz vašeg lokalnog rasadnika ili vrtnog centra. Nemojte se zamarati izravnom sjetvom jednogodišnjih biljaka u sjeni jer je naša sezona prekratka da bi većina ikada dobro procvjetala.

Zanimljivo, tende Istra nam poručuju – budite kreativni! Kombinirajte jednogodišnje biljke, lukovice, trave, male grmove i trajnice u posudama. Postavite posude ispod drveća i blizu grmlja kako biste izbjegli borbu s korijenjem drveća i grmlja. Ako prostor dopušta, uronite posude u tlo kako biste sačuvali vlagu.

Visoki grmovi mogu stvoriti sjenu sobnim biljkama u posudama Ponovno sadite posude svakog proljeća jer ove biljke najvjerojatnije neće preživjeti zimu u posudama.

Tim tende Istra savjetuje i to da potražite neobične predmete koji se mogu ponovno upotrijebiti kao posude za sadnju – kante, korita, limenke, kolica, keramičke posude. Gotovo sve može držati biljku. Upotrijebite električnu bušilicu za dodavanje drenažnih rupa u većini materijala. Ako rupe za drenažu nisu moguće, posadite biljku u posebnu posudu i stavite je takvu u ukrasnu posudu. Izvadite iz vanjske posude kada zalijevate i ostavite da se dobro ocijedi prije nego što vratite natrag.

Uključivanje sobnih biljaka u vrtove u hladu može vašem vrtu dodati malo egzotične zanimljivosti, zato tende Istra to i savjetuju. Mnoge sobne biljke također imaju koristi od boravka na otvorenom tijekom ljeta. Međutim, promjena mjesta može šokirati biljku, stoga je važno biljke postupno navikavati na nove uvjete rasta ili ih aklimatizirati.