Tekuća rinoplastika vs. kirurška

Moderna operacija nosa je danas tekuća rinoplastika, manje invazivna nego što je to kirurška koja se do sada više prakticirala.

Operacija nosa, također poznata kao rinoplastika, jedna je od najčešćih plastičnih operacija. Sada, s brojnim napretkom u svijetu ljepote, postoji više manje invazivnih postupaka. Haute Beauty razgovara s plastičnim kirurgom Paulom D. Durandom, doktorom medicine koji izvodi kirurške rinoplastike (i druge kirurške zahvate) i sa Reanom Myers, kojoj je specijalnost tekuća rinoplastika (i drugi neinvazivni zahvati) o ključnim razlikama ta dva različita pristupa korekciji nosa.

U većini slučajeva indicirana je kirurška rinoplastika kako bi se dugoročno osiguralo najbolje. Najvažniji dio rinoplastike događa se tijekom početnih konzultacija gdje i pacijent i kirurg sjednu i obrade svaku specifičnu zabrinutost.

Karakteristike lica uvelike se razlikuju od osobe do osobe i treba ih uzeti u obzir pri izradi kirurškog plana jer se rinoplastika već dugo smatra najtežim zahvatom u estetskoj kirurgiji pošto je to operacija milimetara koja može imati dubok utjecaj na život osobe.

Tekuća rinoplastika vs. kirurška

Popravak neuspjele rinoplastike mnogo je teži proces nego to napraviti prvi put. Najbolja rinoplastika je ona koju nećete morati ponovno raditi! U većini slučajeva ovaj zahvat traje oko 1,5 do 3 sata, ali varira ovisno o vrsti nosa i radi li se o prvoj ili revizijskoj rinoplastici.

Vrijeme oporavka: sve udlage i šavovi uklanjaju se sedam dana nakon operacije. Iako će pacijenti i dalje biti natečeni, većina ljudi neće znati da je pacijent imao operaciju nakon prvog tjedna. Otok se značajno smanjuje tijekom prvih nekoliko mjeseci.

Pacijenti mogu biti odbijeni od operacije iz više razloga, ponekad zbog zdravstvenih razloga, a ponekad zbog nerealnih očekivanja. Prema riječima dr. Duranda, on nikada ne bi izvršio operaciju na nekome ako ne misli da mu može pomoći.

Ponekad pacijenti odlaze na filere koji nude privremeno rješenje za određeni problem, a kasnije se vraćaju kako bi se ipak kirurška rinoplastika obavila u njihovim slučajevima.