Pitanja pacijenata kad je liposukcija u pitanju

Ukoliko razmišljate o bilo kojem zahvatu estetske kirurgije, normalno je da možda imate niz pitanja na koja biste željeli dobiti odgovor prije nego se podvrgnete zahvatu. Danas ćemo odgovoriti na niz pitanja kad je liposukcija u pitanju.

 

Koji su rizici i komplikacije?

Kao i svaka druga kirurška operacija, liposukcija ima svoje rizike i komplikacije. Najbolji način je detaljna konzultacija sa svojim plastičnim kirurgom. Mogući uobičajeni problemi su infekcija, podkožno krvarenje (hematom), problemi sa zacjeljivanjem rana, ugrušak na nozi, gubitak kože i sporo zacjeljivanje. Neki od ovih problema mogu zahtijevati povratak u kliniku radi dodatne operacije.

 

Koliko će dugo trajati seroma nakon zatezanja trbuha i liposukcije?

Seroma je česta kirurška komplikacija. U idealnom svijetu to se ne bi smjelo dogoditi. Većina seroma prolazi sama od sebe nakon nekoliko tjedana. Kao i svaki drugi ishod u operaciji, ishod ovisi o tome što je uzrok seroma, koje je veličine, koliko dana/tjedana nakon operacije. Liječenje je prilagođeno i najbolje je slijediti savjete kirurga.

Pitanja pacijenata kad je liposukcija u pitanju

 

Koliko dugo traje oporavak nakon što se liposukcija obavi?

Svaka osoba je drugačija, stoga može potrajati između dva do četiri tjedna za oporavak. Većina pacijenata se vraća na posao nakon četiri tjedna, za napornije aktivnosti savjetujemo povratak na posao nakon šest tjedana. Vrijeme oporavka također ovisi o korištenoj tehnici. Lagane vježbe mogu se započeti nakon 6 tjedana, ali napornije vježbe za trbuh treba izbjegavati 12 tjedana. Za ublažavanje boli mogu se uzimati lijekovi protiv bolova koji se izdaju bez recepta, iako se trebate posavjetovati sa svojim ljekarnikom/kirurgom ako imate bilo kakvih pitanja.

 

Jesu li rezultati trajni kad je liposukcija u pitanju?

Rezultati se mogu dugo zadržati uz pomoć zdravog načina života, bez debljanja i aktivnog načina života. Kao i sve ostalo u životu nažalost rezultati nisu trajni.

Pročitajte što više toga o estetskoj kirurgiji kako biste od konzultanata pronašli odgovore na najčešća pitanja koja uključuju zahvate kao što su liposukcija, blefaroplastika, rinoplastika, najbolje mjesto za implantate grudi, dojenje i implantati, estetsku kirurgiju nakon operacije mršavljenja.