Kad je potrebna estetska kirurgija

Ljepota otvara mnoga vrata. Ona se povezuje u odnosu prema lijepoj vanjštini i lijepim predmetima, a najčešće se u medicini pojam estetska kirurgija veže za nju. Današnje društvo pati za i zbog ljepote ili nedostatka iste. To je tako površno i prava je šteta što su se izgubile vrijednosti duha. Ljudi se danas dive bogatašima, njihovim frizurama i modnim izričajima. Većinom se zamaraju vanjštinom i muče ih slabosti za koje misle da bi ih estetska kirurgija mogla riješiti jednim rezom. Gledaju se satima u ogledalu i razmišljaju kako nisu imali sreće pa su rođeni s debelim nogama ili ovećom stražnjicom. I istini za volju, baš i nije zgodno kad muškarac ima uska ramena, noge u obliku slova X ili kratki vrat. Na sreću, danas se sve to rješava jednostavnim zahvatom znan kao estetska kirurgija.

Moja dobra prijateljica je prošle godine odlučila promijeniti jednu stvar u svom životu i riješiti se kompleks koji ju dugo mori. Ja sam ju podržala jer estetska kirurgija je za nju napravila gotovo nemoguće. Kad čovjek ima nekakav problem sa svojim oblikom tijela ili nekakvim nedostatkom koji je upadljiv ne vidim razlog zašto bi to i nadalje nastavio biti problem. Zahvatom koji se naziva estetska kirurgija u mogućnosti ste riješiti stvar u jednom zauvijek. Možda je oporavak duži, ali vi ste nakon toga nov čovjek. Samom odlukom ste već novi čovjek ili žena i tu nema prepirke. Svatko sam za sebe zna koji su mu prioriteti.


Nekome estetska kirurgija spasi život. Što kad vas zadesi prometna nesreća ili teški prijelom u sportu ili bolest oštećenja tkiva. Štete takve vrste više nisu trajne. Našem tijelu se danas može pomoći i u ovom je polju medicina toliko napredovala da vam mogu napraviti novo lice. Mogu izmijeniti puno toga, nadograditi dio uda, presaditi kosu i promijeniti vaš život…

Odgovori